Textdraw tam ma?o istotnie jak go zrobisz, wa?ne aby by?. Je?li chcesz, aby zliczane by?y zabicia dru?yny, to musisz pokombinowa? w publicu OnPlayerDeath, przyk?adowo
Nie wiem jak ustawiasz te dru?yny, wi?c to sobie zmie? i na g?rze wtedy dajesz newy
Co? tam kombinowa?em (wiem , ?e ten kod jest z?y i w og?le wtf xD)
Kod : http://pastebin.com/pDEv8QES . Z g?ry pisze by nie krzyczec na mnie ;d Kod na td robiony z poradnika I lekko zaczerpni?ta wiedza z systemu respektu .
S? jeszcze pojedyncze b??dy, bo tworzysz newy ZabiciaGracze, a w textdrawach u?ywasz GraczeDoZabicia. Zdefiniuj jeszcze dru?yny
Tylko jest jeszcze du?o z tym roboty, jak chcesz, ?eby, np. Gracz z dru?yny nup?w nie m?g? zabi? kolegi z dru?yny, to u?yj funkcji SetPlayerTeam w OnPlayerSpawn, tylko musisz ustali? jeszcze jego dru?yn?:
I jak taka runda ma si? zaczyna?, komenda czy automatycznie si? uruchamia po wygranej rundzie czy jak ?
CombaT, my?la?em by zrobi? t? rund? automatycznie. Znaczy , ?e po wej?ciu na serwer gracze wybieraj? sobie odpowiedni team i po zdobyciu 40 frag?w (Poprzez jedn? dru?yn? ) wszystko si? resetuje i jest walka od nowa , co? jak w Cs'ie Tylko nie po zabiciu wszystkich graczy tylko po zdobyciu ilo?ci frag?w.
Ale te rundy jak maj? by?, ?e musi by? co najmniej ile? graczy, aby rozpocz?? rund?, czy oboj?tnie ile jest graczy, bo np. w jednej dru?ynie b?dzie 7 os?b, a w drugiej 2.
Jak chcesz co? typu CS, to musisz sprawdza? warunkiem, czy zabicia danej dru?yny s? r?wne ilo?ci wymaganej i wtedy zrobi? restart, co? takiego
CombaT, planowa?em , ?e nie b?dzie okre?lonej liczby graczy do rozpocz?cia bo by za d?ugo czekali Oboj?tnie ilu wa?ne by mogli toczy? mi?dzy sob? "wojn?". A m?g?by? mi poda? przyk?ad z tym sprawdzaniem ?
Hmm, ?eby zrobi? by po zako?czonej rundzie gracze zrespili si? na nowo z broni? i kas? to trzeba u?y? funkcji :
SetPlayerToSpawn ? Czy w og?le takiej funkcji nie ma ?
Funkcji jakiej u?yjesz zale?y od Ciebie, ale ja proponuj? Ci tak: u?y? funkcji SetSpawnInfo, do kt?rej link masz tutaj. Jest tam du?o argument?w, wi?c ustaw to sobie sam i p??niej tylko zespawnuj gracza funkcj? SpawnPlayer.
Mam nadziej? , ?e cho? teraz kto? odpisze
Z errorami jako? sobie radz?
Chocia? mam taki jeden , kt?ry mnie mocno wkurza ...
Wyczyta?em , ?e musi to by? liczba ca?kowita .. Probowa?em wszystko .. Zmienia?em te liczy i nadal to samo ..
Linijka :