Siemka, pom?glby kto? z eksportem danych w sql, chodzi mi o to, ?e po wpisaniu komendy pojawi? si? nicki graczy zapisane w bazie danych w tabeli m_gangi_ranks, z danej grupy (w tym przypadku z danego tagu), aktualnie zrobi?em to co umiem, czyli pojawia si? tylko nasz nick.
Stary, teraz eksportuje mi tylko moje dane (m?j nick), ja chcia?em aby po wpisaniu komendy wy?wietli?y si? nicki graczy nale??cych do organizacji o tagu STOLC
Wpisuj? komende, nic si? nie wywo?uje 0 b??d?w DB3.
Tak wygl?da kod:
function test(player)
tab={}
local queryE = exports["DB2"]:pobierzWyniki("SELECT * FROM m_gangi_ranks WHERE rid=?", getElementData(player, "player:uid"))
for _,v in ipairs(queryE)do
table.insert(tab,v.nick)
end
outputChatBox(table.concat(tab,","))
end
addCommandHandler("sprawdz", test)
Zrobi?em tak, nie pokazuj? mi ?adnego nicku. Jedyne co mi pokazuje po wpisaniu komendy to Osoby: i tyle, ?adnego nicku nie pokazuje
kod
function test(player)
tab={}
local queryE = exports["DB2"]:pobierzWyniki("SELECT * FROM m_gangi_ranks WHERE rid=?", getElementData(player, "player:uid"))
table.insert(tab,v.nick)
end
outputChatBox("Osoby: "..table.concat(tab,",").."", player)
end
Je?li nie pokazuje ci nic to znaczy, ze tabela jest pusta czyli brak wynik?w z kwerendy, zr?b tak i sprawd? :
function test(player)
tab={}
table.insert(tab,v.nick)
end
if #tab==0 then
outputChatBox("Osoby: "..table.concat(tab,",").."", player)
elseif #tab>0
outputChatBox("Brak wynik?w",player)
end
Sprobuj zrobic tak i powiedz mi jaka liczba pokaze ci sie na chacie
function test(player)
tab={}
table.insert(tab,v.nick)
end
outputChatBox("Wyniki w tabeli : "..#tab, player)