Hej! W?a?nie zacz??em pisa? serwer o temacie Truck Role-Play. Ot?? mam ma?y problem. Chcia?bym wykona? list? komend. Gdy na czacie napiszemy "/cmd" wy?wietli si? nam w oknie lista komend. Jestem pocz?tkuj?cy i by?bym bardzo wdzi?czny gdyby kto? napisa? mi pocz?tkowy kod, kt?ry bym przerobi? r?wnocze?nie si? ucz?c, pozdrawiam.
Rozumiem. Co mam zrobi? je?eli mimo i? w?o?y?em "zcmd" do odpowiedniego folderu, a przy kompilacji nie by?o problem?w lecz gdy doda?em go jako "filterscripts" do "server.cfg" w grze ta komenda nie dzia?a?
Komenda mo?e nie dzia?a?, bo mo?e masz dwie biblioteki (mianowicie dcmd i zcmd). Razem one nie wsp??pracuj?, dlatego musisz si? zastanowic i przerobi? wszystko na t? kt?r? chcesz.
[ Dodano: 2016-11-22, 19:30 ]
A dobra m?j b??d, nie masz wpisanego pewnie dialogu na g?rze mapy b?d? skryptu wpisz
Podpis
Witam Cię
[you]
. Jestem początkującym programistom PAWN, pomagam tam gdzie potrafię
Serio? Robiles jak?? komend?? Podejzewam ?e ten RP to ci nie wypali bo pewnie sciagasz z Neta ale spoko ka?dy byl kiedy? lajikiem
Wiec tak:
W OnPlayerCommand text daj tak
if(!strcmp(cmdtext ,"/cmd" ,true))
{
ShowPlayerDialog(playerid ,8913 ,DIALOG_STYLE_MSGBOX ,"Komendy serwerowe" ,"Komenda 1 - JAKIS OPIS KOMENDY\nKomenda 2 - JAKIS OPIS KOMENDY" ,"OK" ,"");//8913-ID Dialogu moze byc kazdy ale nie moze sie powtarzac! DIALOG_STYLE_MSGBOX-RODZAJ DIALOGU Komenda 1 i Komenda 2 to wpisz tam komende np /pasy \n-Oddziela komendy musi byc po kazdej Komendzie!
}
Je?eli zrobilem blad to prosz? o popraw? bo jestem na telefonie Dasz zimne ?