Takiego tematu nie ma, mo?e si? przyda. Co wed?ug was powinno zosta? ulepszone w MTA, by przyci?gn?? graczy? Wed?ug mnie priorytetem jest aby to wszystko czyli mapy, skrypty etc. nie pobiera?y si? przy wej?ciu na serwer poniewa? jest to bardzo uci??liwe, a tak?e wielu skrypter?w rezygnuje z jaki? dodatk?w bo nie chce by si? tak duu?o pobiera?o A, co wy by?cie chceli zmienic?
Przyda?o by si? usuwanie orginalnych obiekt?w,z mapy SanAndreas w map editor,zapewno jest to mo?liwe.Bo z tego co wiem to jest funkcja do usuwanie trzeba poda? dystans,model i x,y,z
Podpis
"Bo najważniejsze są oczy, które przejrzą na wskroś cały szajs."
Mogli by doda? inne miasta (Vice City + Liberty City) oraz da? takie okienko jak napisa?e? na pocz?tku - Czy chcesz pobra? dodatkowe modele ? - I takie co? w r??nych j?zykach, zale?y od tw?rcy .
Vice City? Liberty City? To wed?ug mnie inna gra - chocia?...gra sta?a by si? JEEEESZCZE ciekawsza No usuwanie obiekt?w wg mnie powinno by? w Map Editorze, bo ju? jest taka funkcja, a takto robi?oby si? to automatycznie
Ziomek11, oczywi?cie przy tworzeniu takich rzeczy jak mapa itd mo?na by wy??czy? Vice City i Liberty City.
PS: Zapomnia?em o jednej rzeczy a mianowicie o usuwaniu dowolnego terenu. Pisali?cie o usuwaniu obiektu, ale mo?na by doda? takie co? ?e zaznaczamy np ca?e LV i ono znika xD. Przydatne na niekt?re serwery by by?o .
W map edytorze nie, ale og?lnie funkcja istnieje. By? mo?e dev. MTA robi? co? wok?? tego. Oby.
Takie co? jest w piorytecie rzeczy do zrobienia. Wiem, bo cz?sto odwiedzam stronk? www.mantis.mtasa.com, a tam jest informacja o tym, ?e dev. MTA staraj? si? wpakowa? VC i LC do SA. Co do tego pobierania - owszem wkurzaj?ce jest to je?eli pliki nie przekraczaj? 50 mb ( mam ??cze 5mb/s, wi?c u mnie to dos?ownie 3 minuty przy 10 mb ), ale niestety i stety cz??? z nich znacznie wp?ywaj? na ca?? rozgrywk?, bo w?a?nie to odr??nia MTA od SA:MP - mo?liwo?? montowania w?asnych plik?w na serwer poprzez par? komend.
Ode mnie to ja bym doda? tak:
Mo?liwo?? tworzenia ?wiat?a ( np. punktowego ) - wiem, ?e pojawi?a si? propozycja na w/w stronie, ale zobaczymy jak to b?dzie.
Mo?liwo?? ?adownia w?asnych paintjob'?w.
Ulepszenie shader?w ( dla lepszych komp?w ofc. )
Wi?cej element?w GUI ( drzewka, mo?e menu, mo?liwo?? edytowania paska na g?rze itp. )
Mo?liwo?? za?adowania plik?w z komputera ( np. tworz?c system avatar?w itp. )
?wiat?o by si? przyda?o, da?oby to mo?liwo?? tworzenia np. latarek.
Ju? tak prawie po za tematem, u mnie na starym i teraz "nowym" komputerze mam taki b??d, jestem w interiorze - minimalizuj? MTA, w??czam MTA, a tu na ekranie kosmos, i musz? wy??cza? MTA i w??cza?. Jestem po prostu ciekaw, czy to wina komputera czy MTA, je?li tak - wg mnie developerzy powinni te? stara? si? na poprawianiu starych b??d?w, a nie tylko nowe funkcj?. Oczywi?cie dobrze ?e mamy coraz wi?cej mo?liwo?ci ale bugi te? musza by? naprawiane.
Mo?na by te? by?o zrobi? funkcj? - nie w ustawieniach, mo?liwo?? zmiany po?o?enia Chat'u (czatu), mo?e ma?o potrzebne ale niekt?rym by si? przyda?o.
Dodanie funkcji podobnych do engineReplaceTXD itp. , tylko,?e mia?yby podmienia? animacje.
Od dawna zamierza?em zrobi? gm podobny do race tylko chodzi?o o parkour, ale bardzo ci??ko napisa? skrypt na animacje kt?ry si? buguje.