Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2012-05-08, 18:15

Riot

3X

Na forum: 5729 dni
Nick w MP: Riot/3X

Piwa: 286

Respekt: 123

Takiego tematu nie ma, mo?e si? przyda. Co wed?ug was powinno zosta? ulepszone w MTA, by przyci?gn?? graczy? Wed?ug mnie priorytetem jest aby to wszystko czyli mapy, skrypty etc. nie pobiera?y si? przy wej?ciu na serwer poniewa? jest to bardzo uci??liwe, a tak?e wielu skrypter?w rezygnuje z jaki? dodatk?w bo nie chce by si? tak duu?o pobiera?o :/ A, co wy by?cie chceli zmienic?

PS. Je?li z?y dzia? - moderatorzy, przenie?cie ;)

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2012-05-08, 18:56

Pantera

Na forum: 5213 dni
Nick w MP: Michu

Piwa: 8

Respekt: 70

Przyda?o by si? usuwanie orginalnych obiekt?w,z mapy SanAndreas w map editor,zapewno jest to mo?liwe.Bo z tego co wiem to jest funkcja do usuwanie trzeba poda? dystans,model i x,y,z

Podpis
"Bo najważniejsze są oczy, które przejrzą na wskroś cały szajs."

Wysłany: 2012-05-08, 19:00

GlockPL

Na forum: 5248 dni
Nick w MP: KmL lub Black

Piwa: 63

Respekt: 50

Mogli by doda? inne miasta (Vice City + Liberty City) oraz da? takie okienko jak napisa?e? na pocz?tku - Czy chcesz pobra? dodatkowe modele ? - I takie co? w r??nych j?zykach, zale?y od tw?rcy :D .

Wysłany: 2012-05-08, 19:08

Riot

3X

Vice City? Liberty City? To wed?ug mnie inna gra - chocia?...gra sta?a by si? JEEEESZCZE ciekawsza ;) No usuwanie obiekt?w wg mnie powinno by? w Map Editorze, bo ju? jest taka funkcja, a takto robi?oby si? to automatycznie ;)

Wysłany: 2012-05-08, 19:13

GlockPL

Ziomek11, oczywi?cie przy tworzeniu takich rzeczy jak mapa itd mo?na by wy??czy? Vice City i Liberty City.

PS: Zapomnia?em o jednej rzeczy a mianowicie o usuwaniu dowolnego terenu. Pisali?cie o usuwaniu obiektu, ale mo?na by doda? takie co? ?e zaznaczamy np ca?e LV i ono znika xD. Przydatne na niekt?re serwery by by?o :D .

Wysłany: 2012-05-08, 19:20

KukiX

Na forum: 6718 dni

Piwa: 17560

Respekt: 160
Respekt: 160Respekt: 160

Przecie? mo?na usuwa? obiekty w mapeditor i co to za problem usun?c jakie? miasto.Du?o czasu nie trzeba na to po?wi?ci?.

Jednak si? nie da... xd Pomy?ka.

Ostatnio zmieniony przez KukiX 2012-05-08, 20:41, w całości zmieniany 1 raz  

Wysłany: 2012-05-08, 19:22

GlockPL

KukiX, jak si? usuwa standardowe obiekty w map editor ? :o

Wysłany: 2012-05-08, 20:11

Piorun

Na forum: 6712 dni
Nick w MP: Piorun

Piwa: 516

Respekt: 480,7

W map edytorze nie, ale og?lnie funkcja istnieje. By? mo?e dev. MTA robi? co? wok?? tego. Oby.

"GlockPL" napisał/a:

Mogli by doda? inne miasta (Vice City + Liberty City) oraz da? takie okienko jak napisa?e? na pocz?tku - Czy chcesz pobra? dodatkowe modele ? - I takie co? w r??nych j?zykach, zale?y od tw?rcy :D .

Takie co? jest w piorytecie rzeczy do zrobienia. Wiem, bo cz?sto odwiedzam stronk? www.mantis.mtasa.com, a tam jest informacja o tym, ?e dev. MTA staraj? si? wpakowa? VC i LC do SA. Co do tego pobierania - owszem wkurzaj?ce jest to je?eli pliki nie przekraczaj? 50 mb ( mam ??cze 5mb/s, wi?c u mnie to dos?ownie 3 minuty przy 10 mb ), ale niestety i stety cz??? z nich znacznie wp?ywaj? na ca?? rozgrywk?, bo w?a?nie to odr??nia MTA od SA:MP - mo?liwo?? montowania w?asnych plik?w na serwer poprzez par? komend.

Ode mnie to ja bym doda? tak:
  • Mo?liwo?? tworzenia ?wiat?a ( np. punktowego ) - wiem, ?e pojawi?a si? propozycja na w/w stronie, ale zobaczymy jak to b?dzie.
  • Mo?liwo?? ?adownia w?asnych paintjob'?w.
  • Ulepszenie shader?w ( dla lepszych komp?w ofc. )
  • Wi?cej element?w GUI ( drzewka, mo?e menu, mo?liwo?? edytowania paska na g?rze itp. )
  • Mo?liwo?? za?adowania plik?w z komputera ( np. tworz?c system avatar?w itp. )

Jak co? przyjdzie mi do g?owy to dopisz?.

Podpis
Możesz mnie znaleźć na: Facebook

Wysłany: 2012-05-08, 20:29

Riot

3X

?wiat?o by si? przyda?o, da?oby to mo?liwo?? tworzenia np. latarek.

Ju? tak prawie po za tematem, u mnie na starym i teraz "nowym" komputerze mam taki b??d, jestem w interiorze - minimalizuj? MTA, w??czam MTA, a tu na ekranie kosmos, i musz? wy??cza? MTA i w??cza?. Jestem po prostu ciekaw, czy to wina komputera czy MTA, je?li tak - wg mnie developerzy powinni te? stara? si? na poprawianiu starych b??d?w, a nie tylko nowe funkcj?. Oczywi?cie dobrze ?e mamy coraz wi?cej mo?liwo?ci ale bugi te? musza by? naprawiane.

Mo?na by te? by?o zrobi? funkcj? - nie w ustawieniach, mo?liwo?? zmiany po?o?enia Chat'u (czatu), mo?e ma?o potrzebne ale niekt?rym by si? przyda?o.

Wysłany: 2012-05-08, 20:43

Piorun

Na forum: 6712 dni
Nick w MP: Piorun

Piwa: 516

Cytat:

Ju? tak prawie po za tematem, u mnie na starym i teraz "nowym" komputerze mam taki b??d, jestem w interiorze - minimalizuj? MTA, w??czam MTA, a tu na ekranie kosmos, i musz? wy??cza? MTA i w??cza?. Jestem po prostu ciekaw, czy to wina komputera czy MTA, je?li tak - wg mnie developerzy powinni te? stara? si? na poprawianiu starych b??d?w, a nie tylko nowe funkcj?. Oczywi?cie dobrze ?e mamy coraz wi?cej mo?liwo?ci ale bugi te? musza by? naprawiane.

Tu odpowied?: http://bugs.mtasa.com/view.php?id=4922

Podpis
Możesz mnie znaleźć na: Facebook

Wysłany: 2012-05-08, 21:20

CRX

Na forum: 5671 dni

Piwa: 106

Respekt: 51,6

Ostrzeżeń: 60%
"Pioruniasty" napisał/a:

W map edytorze nie, ale og?lnie funkcja istnieje. By? mo?e dev. MTA robi? co? wok?? tego. Oby.

"GlockPL" napisał/a:

Takie co? jest w piorytecie rzeczy do zrobienia. Wiem, bo cz?sto odwiedzam stronk? www.mantis.mtasa.com, a tam jest informacja o tym, ?e dev. MTA staraj? si? wpakowa? VC i LC do SA. Co do tego pobierania - owszem wkurzaj?ce jest to je?eli pliki nie przekraczaj? 50 mb ( mam ??cze 5mb/s, wi?c u mnie to dos?ownie 3 minuty przy 10 mb ), ale niestety i stety cz??? z nich znacznie wp?ywaj? na ca?? rozgrywk?, bo w?a?nie to odr??nia MTA od SA:MP - mo?liwo?? montowania w?asnych plik?w na serwer poprzez par? komend.

Ode mnie to ja bym doda? tak:
  • Mo?liwo?? tworzenia ?wiat?a ( np. punktowego ) - wiem, ?e pojawi?a si? propozycja na w/w stronie, ale zobaczymy jak to b?dzie.
  • Mo?liwo?? ?adownia w?asnych paintjob'?w.
  • Ulepszenie shader?w ( dla lepszych komp?w ofc. )
  • Wi?cej element?w GUI ( drzewka, mo?e menu, mo?liwo?? edytowania paska na g?rze itp. )
  • Mo?liwo?? za?adowania plik?w z komputera ( np. tworz?c system avatar?w itp. )

Jak co? przyjdzie mi do g?owy to dopisz?.

Bo zamiast na osobnego FTP ?adowa? resource, aby szybko si? ?ci?ga?o, to lepiej na ten sam co serwer.

Wysłany: 2012-05-13, 20:53

Brzysiek

Skrypter pralek

Na forum: 5198 dni
Nick w MP: Brzysiek

Piwa: 1034

Respekt: 360
Respekt: 360Respekt: 360Respekt: 360Respekt: 360

Dodanie funkcji podobnych do engineReplaceTXD itp. , tylko,?e mia?yby podmienia? animacje.
Od dawna zamierza?em zrobi? gm podobny do race tylko chodzi?o o parkour, ale bardzo ci??ko napisa? skrypt na animacje kt?ry si? buguje.

Tagi: nowe :: wersje :: mta :: ważne :: mniej?
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA » Nowe wersje MTA - co ważne, co mniej? Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi