ja szukam w?asciwie pliku ktory zmniejszy okno MTA Race . jak kazdy wie gdy chcemy zminimalizowac mta to sie przewaznei nei da. raz tu znalaz??m ten plik ale teraz szukam i nie moge znalesc. Jezeli to nie ten temat to przepraszam dam
Podpis
Jestem jaki jestem, ale wiem że jestem...
Zakończyć przygodę poraz ostatni... > http://www.destix.pl/?p=30
Ludzie jak szukacie jakiego? skryptu to najlepiej wbi? albo na stron? MTA, albo na serwer w MTA. Dlaczego? Ot?? wszystko w MTA jest opensource co znaczy, ?e to wolne oprogramowanie, mo?na w niego korzysta? w dowolny spos?b, a autor skryptu udost?pnia kod ?r?d?owy swojego tworu. Wi?c zapraszam tutaj, albo do gry pliki z ka?dego serwera si? zapisuj? w folderach resources i resourcescache. Wystarczy si? rozejrze? a pewnie ju? macie na kompie to o co wam chodzi
Warto doda? ?e si? zapisuj? ale tylko je?li skrypt jest wykonywany po stronie klienta, czyli na naszym komputerze. Je?li po stronie serwera to nic u nas nie znajdziemy
Witam. Szukam skryptu z Moderatorem na serwa Pilnie..
A i jeszcze jedno.. najlepiej zeby mod mial jak nawiecej komend ale prosze o wszystkie propozycje
Bede Wdzieczny.
Z g?ry dzieki
Pozdrawiam
maciuss0212, w MTA standardowo masz do wyboru 3 poziomy gracza (Moderator, SuperModerator oraz Admin). Prawa dla gracza przydzielasz w pliku ''acl.xml'' dodaj?c do odpowiedniej grupy linijk?: np. Komendy dla Moderatora zobaczysz r?wnie? w pliku acl.xml w znaczniku:
Je?li chcesz sam zrobi? co? tylko dla moderatora, to napisa?em dla ciebie dwie funkcje, sprawdzaj?ce czy gracz jest moderatorem. R??nica mi?dzy nimi jest taka, ?e w pierwszej wymagana jest dodatkowo rejestracja gracza a w drugiej nie. Ze wzgl?d?w bezpiecze?stwa polecam t? pierwsz?, bez rejestracji ka?dy mo?e dosta? si? do moderatora zmieniaj?c nick. W pierwszej dodatkowo musi zna? has?o do konta.
1. (z wymagan? rejestracj? (zalecana))
Kod:
function moderator(player)
local group = aclGetGroup ( "Moderator" )
local account = getClientAccount ( player )
if ( not isGuestAccount ( account ) ) then
local user = "user."..getClientName ( player )
for id, object in ipairs ( aclGroupListObjects ( group ) ) do
if ( object == user ) then
modek = true
else
modek = false
end
end
end
return modek
end
2. (bez rejestracji)
Kod:
function moderator(player)
local group = aclGetGroup ( "Moderator" )
local user = "user."..getClientName ( player )
for id, object in ipairs ( aclGroupListObjects ( group ) ) do
if ( object == user ) then
modek = true
else
modek = false
end
end
return modek
end
je?li chcesz w skrypcie/mapie umie?ci? co? tylko dla moderatora wklej jedn? z funkcji gdzie? np. na dole. Stosuj?c warunek: sprawdzasz czy gracz ma moda
No rozumiem..
Ale czy bys mogl mi zrobic skrypt z tym haslem???
nazwy sobie sam juz dodam...
bo bardzo by mi sie przydal taki Skrypcik..
Pozdrawiam
Jaa jestem Zielony w Pawno wiec sam sobie nie zrobie .. ;|
GTAONLINE.PL Strona G??wna » SAN ANDREAS » MTASA: MULTIPLAYER » Skrypty » Szukam Skryptu...
a co tu pisze? co za ludzie, czy na prawd? tak trudno jest przeczyta? i znale?? odpowiedni dzia?? Ponad po?owa post?w z tego tematu dotyczy sa:mp'a. W innych tematach jest to samo, kto? komentuje skrypt i p?acze czemu mu nie chce dzia?a?, albo gdzie si? podzia? .amx (?) . Najpierw czytajcie a dopiero p??niej piszcie..
Prosz? moderatora o wyczyszczenie tematu z wszystkich post?w dotycz?cych sa:mp'a
witam ja nie szukam skryptu lecz mam pytanie jakie id ma ta brama ktora w zwyklym gta sa jest zamknieta tylko na misje z kradzieza jet packa jest otwarta? za pomoc stawiam piffko