Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2020-01-06, 01:04

Josemitek

Na forum: 2404 dni
Nick w MP: Josek

Respekt: 50

Witam, podczas gdy wchodz? na serwer kr?ci mi si? "k??ko" standardowo to na dole. Jest funkcja, kt?ra sprawdza czy ono si? kr?ci ? Szuka?em tego i niestety nie znalaz?em, mam tylko funkcj?, kt?ra sprawdza czy pobieraja sie zasoby serwera.

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2020-01-06, 02:47

Eitho

Na forum: 3489 dni
Nick w MP: Eitho

Piwa: 746

Respekt: 256,5
Respekt: 256,5Respekt: 256,5Respekt: 256,5

Nigdy nie mia?em potrzeby takiego czego?, ale kombinowa?bym w taki spos?b:
Priorytet w mecie odpowiada za kolejno?? odpalania skrypt?w po stronie klienta.

tw?j skrypt, kt?ry ma co? tam robi? jak ju? si? to ?adowanie sko?czy ustawi? z najmniejszym piorytetem (np -999 dla pewno?ci) w mecie (<download_priority_group /> ) i wtedy po prostu w evencie onClientResourceStart dzieje si? to, co chcesz ?eby si? dzia?o.

je?li co? si? ma dzia? w trakcie ?adowania, to dajesz wi?kszy priorytet ni? twoje inne skrypty maj?, (np 999 dla pewno?ci) i analogicznie jak wy?ej w evencie dzieje si? to co ma si? sta?, przed za?adowaniem reszty. Wiadomo, ?eby nie wrzuca? nic obci??aj?cego do tego drugiego :|

Dodam, i? jest to tylko moja teoria. Nigdy mi to nie by?o potrzebne, wi?c nigdy nie testowa?em tego w praktyce.

Więcej informacji znajdziesz w Wikipedii MTA:

Meta.xml

Więcej informacji znajdziesz w Wikipedii MTA:

onClientResourceStart

[ Dodano: 2020-01-06, 02:52 ]
w og?le taka sytuacja, kt?ra jest z tym powi?zana:
3 lata temu na moim pseudolku jak dopiero co si? uczy?em lua (a w zasadzie przerabia? skrypty, jak to bywa w pocz?tkach) mia?em testowy skrypt, w kt?rym zosta?o tylko jedno dxDrawRectangle, bez niczego innego. nie wiedzie? czemu mia? on najwy?szy priorytet, wi?c odpala? si? pierwszy, podczas ?adowania. mimo, ?e to dxDraw nie by?o dodane nigdzie do rendera, to ta jedna klatka by?a pokazywana przez ca?e ?adowanie. dzi?ki za przeczytanie tej jak?e nudnej anegdotki.

Postaw piwo autorowi tego posta

Tagi: sprawdzanie :: wczytywania :: skryptów
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA » Sprawdzanie wczytywania skryptów Odpowiedz do tematu