A wi?c mam taki problem poniewa? nie mam zielonego poj?cia jak zrobi? zmienn? kt?ra b?dzie dzia?a?a dla danego gracza, jednego. W sensie, ?e jak gracz wpisze jak?? komend? na przyk?ad /tutorial to inny gracz co b?dzie chcia? skorzysta? z tej komendy to nie mo?e poniewa? kto? ju? z niej korzysta. Wiem, ?e mo?na zrobi? zmienn? np. new zmienna[MAX_PLAYERS]; ale chodzi o to, ?e jak nasz nieszcz?sny gracz wyszed? z serwera to zmienna si? nie zeruje. Jak takie co? zrobi??
Koniec tematu... Rozumiem to ale nie o to mi chodzi?o. Tak?e mo?na zamkn?? temat.
P.S To, ?e Ty jeste? taki pr0 elo koxu ?e potrafisz zrobi? wszystko w pawn to nie znaczy, ?e inni musz? te? umie? to co ty. Widz?, ?e sobie te? posty nabijasz, pff. Wystarczy? tylko post CombaTa i Oldschoola. Nie, nie ziomu?. Ja to rozumiem tylko wiedzia?em, ?e jak zrobi? globaln? t? zmienn? to jak ustawie to nazwa zmiennej = 0; w discconect to w?a?nie w tym czasie jak kto? korzysta ju? z tej komendy to ta zmienna si? zeruje no i wtedy inny gracz b?dzie m?g? z niej skorzysta? pomimo, ?e inny ju? korzysta. Tak?e jak nie wiecie o co chodzi, nie postujcie. Zrobi?em sobie warunek z u?yciem zmiennej + playerid. Dzi?kuje dobranoc.