Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2020-11-03, 16:41

Kezoto
[Usunięty]

Ot?? ostatnio pobra?em paczk? mojego starego serwera i jest tam model bez skryptu s? 3 pliki HTXD, HCOL , HDFF chcia?bym si? dowiedzie? co to jest i wgra? na serwer... Jednak?e nie wiem jak takowe pliki wgrywa?. Prosz? o pomoc.

Wysłany: 2020-11-03, 17:25

Wilq

Na forum: 4428 dni

Piwa: 739

Respekt: 1225,8

Pliki, kt?re MTA obs?uguje to DFF, TXD i COL (mi?dzy innymi). Je?li te pliki zosta?y zapisane w takim formacie, mo?esz je wgra? do MTA. Wystarczy napisa? odpowiedni kod. Mog? by? to pliki zakodowane - wtedy bez znajomo?? sposobu kodowania nie wgrasz ich na serwer.

Wejd? w poni?szy odno?nik i poni?ej na stronie b?d? wszystkie funkcje i przyk?adowy kod podmiany:

Więcej informacji znajdziesz w Wikipedii MTA:

engineLoadDFF

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2020-11-03, 17:29

Kezoto
[Usunięty]

"Wilq" napisał/a:

Pliki, kt?re MTA obs?uguje to DFF, TXD i COL (mi?dzy innymi). Je?li te pliki zosta?y zapisane w takim formacie, mo?esz je wgra? do MTA. Wystarczy napisa? odpowiedni kod. Mog? by? to pliki zakodowane - wtedy bez znajomo?? sposobu kodowania nie wgrasz ich na serwer.

Wejd? w poni?szy odno?nik i poni?ej na stronie b?d? wszystkie funkcje i przyk?adowy kod podmiany:
[wmta]engineLoadDFF[/wmta]

Tylko ja wiem jak wgra? pliki DFF, TXD, COL a nie ma narz?dzia przynajmniej do otwierania plik?w HDFF HTXD I HCOL?

Wysłany: 2020-11-03, 17:59

Wilq

Na forum: 4428 dni

Piwa: 739

Nie ma czego? takiego jak format HDFF etc, kt?ry da si? otworzy? jako? sensownie. Mo?esz jako format ustawi? dowolne s?owo a otworzone za pomoc? konkretnego programu zostanie odtworzone poprawnie - mo?esz zmieni? nazw? z sultan.dff na sultan.gtao i dalej ten plik b?dzie zdatny do podmiany. Wszystko zale?y od tego, w jakim formacie s? dane zapisane w tym pliku. Musisz spr?bowa? je podmieni? - wtedy b?dzie wiadomo czy jest to zakodowane czy kto? dopisa? tylko literk? do formatu.

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2020-11-03, 19:54

Kezoto
[Usunięty]

jest to zakodowane , do zamkniecia

Tagi: wgrywanie :: modeli :: hdff :: htxd :: hcol
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA » Wgrywanie modeli HDFF, HTXD, HCOL Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi