Witam mam problem poniewaz chce zabezpieczyc uzywam fileClose i fileDelete lecz problem jest w tym ze one sie dopiero usuwaja po zaladowaniu wszystkie a podczas ladowania normalnie sa w plikach
[ Dodano: 2021-03-27, 22:35 ] Frezze, wciaz to samo
[ Dodano: 2021-03-27, 22:36 ]
a w db3 jest to [21-03-27 22:34] DIAGNOSTIC: NoNamik #1013 HTTP server file mismatch! (model) model.dff [CRC could not open file: No such file or directory]
Tak modeli nie zabezpieczysz. Najlepiej u?y? fileOpen, fileRead, fileWrite z kluczem teaEncode. I przy podmienianiu u?ywasz teaDecode aby mie? zawarto?? plik?w.
Jest prostszy spos?b na zabezpieczenie modeli. Masz np. model o nazwie "budynek_policyjny.dff" to zmie? r?cznie rozszerzenie tego pliku na np. "budynek_policyjny.gddd". Samo rozszerzenie mo?na zmieni? na dowolne cyfry i liczby. Gwarantuje ?e 99% os?b b?dzie mia?o problem rozkminieniem co to za format i jak to zosta?o zakodowane. Tylko pami?taj ?e jak zmienisz rozszerzenie to b?dziesz musia? te? w pliku na podmiank? je zmieni?. Dodatkowo mo?esz te? zmieni? nazw? pliku na np. "dfsfd3dvd.gddd". Wi?kszo?? os?b w tedy w?yciu nie zagadnie od czego te pliki s?.
Znalazlem na yt skrypt na zakodowaniu dff i txd dziala wiec jest dobrze lecz mam problem poniewaz mam fileopen i fileclose przez co mam takie bledy db3