Witam czy mo?e kto? i pom?c przy zrobieniu Zbiornika PSP? Chodzi mi o to, ?e pojazdy firetruck mia?yby zbiornik na wod?, % wody w zbiorniku zmniejsza? by si? jak my b?dziemy lali wod? za pomoca armatki na wozie. % Wody wy?wietla?by si? po wpisaniu komendy np. /stanwody. ?eby nape?ni? zbiornik to trzeba b?dzie jecha? np. pod wod? i wjecha? do markera. Za pomoc stawiam i prosto z lod?wki
Jako pierwsze stworzy?bym pojazd oraz nada? mu elementDat? np o nazwie zape?nienie. Nast?pnie [nie wiem czy to zadzia?a do firetrucka] podczas wystrza?y z armatki wodnej [eventHandler: onVehicleWeaponFire] odejmowa?bym t? elementDat?. A addcommandhandler mo?na na sam koniec, czyli b?dzie to pobranie elementDaty i wy?wietlenie jej na outputchatBox.
Podpis
Użytkownik - 10-05-2016
Support Team - 17.06.2017 Moderator - 25.11.2017 Mod-Team - 02.07.2018
Bzdura to jest Tw?j kod z tymi timerami, onVehicleWeaponFire niby dlaczego mia?by nie u?y?? Zmieni?bym jedynie w source tej funkcji aby po wej?ciu do auta uaktywnia?y si? bindy i po sprawie.
Podpis
Jedyny kontakt ze mną to PW forum
local noobs = getElementsByTitle("player", "Programista LUA")
for k, v in ipairs(noobs) do
outputChatBox("Bez mózgu jest użytkownik o nicku: "..getPlayerName(v), root)
destroyElement(v)
end
function straz ( commandName )
local straz = getLocalPlayer()
local x, y, z = getElementPosition ( straz )
createVehicle( 407, x, y, z + 10)
end
addCommandHandler( "woz", straz )
Podpis
Jeśli nie możesz czegoś zrobić dobrze, przynajmniej spraw, żeby wyglądało dobrze.
Janusz_GRA, je?eli Ty masz byc kierowc? tego auta, stw?rz je na server-side, gdy? auto stworzone po Client-side nie ma mo?liwo?ci wejscia do niego.
Podpis
Jedyny kontakt ze mną to PW forum
local noobs = getElementsByTitle("player", "Programista LUA")
for k, v in ipairs(noobs) do
outputChatBox("Bez mózgu jest użytkownik o nicku: "..getPlayerName(v), root)
destroyElement(v)
end
Mam taki kod kt?ry dzia?a czyli nie wejd? bez skina o id 15, ale nie wiem jak u?y? onVehicleWeaponFire.
Kod kt?ry stworzy?em:
fireVehicles = { [407]= true }
fireSkins = { [0]=true, [15]=true}
function enterVehicle ( thePlayer, seat, jacked)
if ( fireVehicles[getElementModel (source) ] ) and ( not fireSkins[getElementModel ( thePlayer ) ] ) then
removePedFromVehicle ( thePlayer )
outputChatBox ( "Wsiad?e? do wozu stra?ackiego, dbaj o niego.")
end
end
addEventHandler ( "onVehicleEnter", getRootElement(), enterVehicle )
function straz ( player, command )
local straz = getRandomPlayer()
local x, y, z = getElementPosition ( straz )
createVehicle ( 407, x, y, z + 10)
end
addCommandHandler ("woz", straz)
addEventHandler ("onPlayerVehicleExit", getRootElement(), function(theVehicle, leftSeat, jackerPlayer)
if leftSeat == 0 and not jackerPlayer then
setVehicleEngineState( theVehicle, false)
end
end)
Podpis
Jeśli nie możesz czegoś zrobić dobrze, przynajmniej spraw, żeby wyglądało dobrze.