Witajcie ! pewnie wi?kszo?? z was zastanawia?a si? jak zmieni? serial aby by? zn?w odbanowany na swoim ulubionym serwerze MTA ja swego czasu du?o maniaczy?em na znanym wszystkim topowym serwerze RPG ( 1100 godzin dla ciekawych ) w tak d?ugim czasie gry na moim koncie by?o z 10 ban?w z r??nych powod?w wi?c pr?bowa?em zmieni? serial metodami z internetu jak typu:
- Zainstaluj Windows XP p??niej zainstaluj Windows 7 i b?dzie git..
oczywi?cie taka metoda nie dzia?a bo testowa?em na w?asnej sk?rze gdy m?j brat wr?ci? z wakacji zapyta?em si? go czy mo?e on wie jak to zrobi? bo kiedy? du?o czasu sp?dza? przed komputerem. Powiedzia? ?e serial jest przypisany dla danego dysku twardego, i je?li chc? go zmieni? musz? Albo zmieni? dysk twardy lub wsadzi? stary dysk i zainstalowa? na nim Windows'a oboj?tnie jakiego i powinno by? dobrze I MIA? RACJE ! serial zosta? zmieniony a ja mog?em spokojnie gra? na serwerze :-)
Opis:
- Kup 2'gi dysk twardy lub je?li masz 2 to dobrze je?li nie to kup lub we? ze starego PC
- Zainstaluj windows'a oboj?tnie jakiego na tym nowym dysku twardym ( mo?esz mie? dwa dyski lecz windows musi by? na tym nowym )
- Graj na innym Serialu :>
Lol, to ciekawe. Ja ju? mia?em 4 formaty na jednym dysku. Za ka?dym razem nowy serial. Wi?c o co tu chodzi? Mi si? wydaje, ?e serial jest zapisywany gdzie? na dysku i ca?kowity format czy?ci go. Ty formatowa?e? ca?y dysk czy zmienia?e? tylko system?
https://wiki.multitheftauto.com/wiki/Serial
Na Windows 8+ jest inny serial bo system inaczej odczytuje sprz?t.
Czyli na Windows 8+ b?dziesz mia? inny serial ni? na Windows XP, Vista, 7.
Na Windows XP, Vista i 7 b?dziesz mia? ten sam serial ca?y czas nawet po ca?kowitym formacie.
Nie wiem jak jest w przypadku Windows 10.
Tak wygl?da?y moje formaty.
Windows 7 -> Windows 8.1 -> Windows 8.1 -> Windows 10 -> Windows 10
Wi?c ok. z 7 na 8.1 si? zmienia na pewno z 8.1 na 10 te?, ale jak to si? sta?o w drugim i ostatnim przypadku?
A ja dodam, ?e team MTA monitoruje takie pr?by zmiany seriali. Niekt?re z nich si? ko?cz? globalnym banem na wszystkie serwery MTA, tak jak to by?o w przypadku hacka o nazwie 'galaretka'. Trudno uwierzy?? Warto sobie poszpera? w supportowym dziale 'Client' na oficjalnym forum multiplayera.
Jak zainstalujesz na window 7 windows 8.1 to seria Ci si? zmieni (instalacja musi by? biosem) Co do xp i przeinstalowanie na 7 nie dzia??. Tylko jest taki trick z win.8
#POTWIERDZONE INFO
Ja dodam od siebie tylko, ?e opr?cz seriala kt?ry jest skompresowan? informacj??o wszystkich komponentach komputera, istnieje te? tzw. 'drugi serial' kt?ry zawiera te same informacje, ale nieskompresowane, tj. osobno dla ka?dego komponentu.
W?a?nie za pomoc??'drugiego serialu' mo?liwe jest wykrywanie takich akcji.
Co do zmiany serialu chyba da si? zmieni? tylko raz , AteX nie wiem jak Tobie si? uda?o tyle razy zmieni? serial robi?em podobnie jak ty i nie dzia?a. A jak zmieni? serial?mo?e jest wiele sposob?w na jego zmian? ale ja znam jeden kt?ry na 100% zmieni na windowsa 7 zainstalowa? windows 8 . AteX mo?na wiedzie? jak ty to robi?e?? podobnie jak ty formatowa?em dyski i instalowa?em nowszy windows
[ Dodano: 2016-10-29, 20:04 ]
Przepraszam m?j b??d pomyli?em si?, rzeczywi?cie tak jest i ten spos?b DZIA?A!. Je?li wyjmiemy nasz dysk i damy z innego komputera potem na niego zainstalujemy system a z tego systemu nowy (ja tak zrobi?em) to otrzymamy nowy serial. Bardzo dzi?kuj? pomog?e? , a ja jeszcze dzisiaj nie wiedzia?em jak to zrobi? i mia?em z tym problem .