Wiem, ?e PC'towcy s? zirytowani sytuacj?, gdy najwi?kszy hit tego lata ukazuje si? tylko na konsolach co prowadzi do licznych spekulacji dotycz?cych wydania gry na PC, ale szukanie "dziury w ca?ym" nic nie da i jest irytuj?ce.
Irytacja jest na pewno ale zawsze wersje PC wychodzi?y p??niej Mam nadziej?, ?e data 24.05 nie zostanie jednak zrealizowana przez i nie wydadz? jej dopiero za 8 miesi?cy..
radeh2, pytanie czy w og?le kiedy? wydadz?. Z tego co pami?tam data 24.05 mia?a by? w ten dzie? i miesi?c premiera gry by?y takie przypuszczenia. A co do wydania gry na PC w tym czasie to raczej jest to mo?liwe je?li Rockstar w og?le zdecyduje si? zrobi? port na blaszaki.
Carlli, wydadz? sp?jrz na zarobki... Cz?owiek jest tak ?akomy na kase, ?e jestem w 100% pewny, ?e wyjdzie na PC tylko pytanie kiedy Poza tym s? dowody mo?e nie jakie? dosadne ale skoro w oficjalnej aplikacji na iPhone s? pliki dostosowane pod gr? na PC to daje du?o do my?lenia
Wiem, ?e s? przeciwnicy PC, bo piraty itp ale my?l?, ?e je?li tw?rcy gier zaczn? je wydawa? tylko na konsole to zobacz ile 'klient?w' strac?. Poza tym istniej? r??ne formy zwalczania przest?pczo?ci internetowej wi?c wystarczy chcie? ruszy? zad
Sam Rockstar jest przeciwnikiem wydawania swoich gier na PC'ty. A je?eli chodzi o zarobki to tak jak pisa?em w poprzednich postach GTA IV sprzeda?o si? w wi?kszej liczbie sztuk na konsole na PC'ty gra rozesz?a si? w bardzo ma?ym nak?adzie co te? daje du?o do my?lenia.
No to z innej strony. 1 pa?dziernika b?dzie premiera GTA:O nie ka?dy konsolowiec ma podpi?te konsole do internetu. Wiadomo, ?e na pocz?tku b?d? t?umy serwery zaczn? pada? ale co p??niej? Zacznie brakowa? graczy, na pewno b?d? jakie? konta premium czy inne bajery, nie b?dzie graczy nie b?dzie kasy proste r?wnanie. Fajnie rozwi?zane zosta?o to w GTA:IV, gdzie w multi mo?na pogra? tylko na orygina?ce. Tak b?dzie te? na pewno w przypadku GTA:O i je?li kowalski b?dzie chcia? sobie pogra? to musi kupi? orygina? i zn?w zarobek. Wszystko kr?ci si? wok?? pieni?dzy.
Z tym, ?e b?dzie brakowa? graczy na MP w GTA V to bym si? nie martwi? w Red Dead Redemption gdzie gra jest ju? grubo 2 czy nawet 3 lata po premierze dalej mo?na pogra? sobie nie?le w MP, a GTA V to jeszcze wi?kszy hit kt?ry by? wyczekiwany przez wiele milion?w graczy na ca?ym ?wiecie. Wi?kszo?? os?b maj?cych konsole ma dost?p do internetu(bynajmniej ja tak s?dz?), praktycznie kto ma internet na PC to i ma na konsoli.
M?wi? tak z r?k? na sercu, ?e lepiej by by?o jakby GTA V na PC w og?le nie wychodzi?o, Rockstar na tym by wi?cej zyska?. 2 dni po premierze na PC pojawi? si? pirackie wersje na torrentach
A je?li chodzi jeszcze o wydanie gry na PC to pojawi?a si? informacja ?e GTA V w przeci?gu 3 dni na konsolach zarobi?o ponad 1 mld dolar?w wi?c to ju? pokazuje jak ta gra jest popularna przypomn? ?e GTA V kosztowa?o $250 mln wi?c zysk wzr?s? 3-krotnie w ci?gu 3 dni. Szczerze z takim zyskiem w tak kr?tkim czasie nie wydawa? bym gry na PC.
Sillence, no dok?adnie gra schodzi jak ?wie?e bu?eczki.
I czy jest sens wydawa? gr? na PC i patrze? jak piraci bez karnie j? ?ci?gaj? skoro w ci?gu 24h wp?ywa nam kilkana?cie milion?w na konto. My?l?, ?e nie ma.
Z tego co wiem i s?ysza?em, to ma wyj??.. Pono? nawet og?osi? to ju? Rockstar. Dla nich to s? jeszcze wi?ksze pieni?dze ni? te, kt?re zarobili na konsolach, wi?c w?tpi?, ?e przeocz? taki zysk
Luban, Rockstar tego ?e gra wyjdzie na PC w 100% nie og?osi?, jak na razie ca?y czas pracuj? nad dodawaniem nowej zawarto?ci do gier na konsolach. A ten screen to FAKE.