Hi. Da si? mo?e zrobi? aby zmienna by?a odczytywana tak jak zdefiniowany "tekst"? Tak jakbym da? #define COLOR_F1 0xFFFFFF55? Nie chc? aby by?a "0xFFFFFF55".
Nie zbyt wiem o co ci chodzi ale chyba o to
new tekst[256]; -- Tworzysz takie co?
Teraz mo?esz u?y? 2 rzeczy
1 --
tekst = "jaki? tekst";
2 --
format(tekst, sizeof(tekst), "jaki? tekst");
Witam serdecznie wszystkich. Kiedy? pisa?em co? w PAWN i teraz wr?ci?em zobaczy? co s?ycha? w tym ?wiecie.
Mam pytanko odno?nie plugin?w do sa-mp bo nigdy tego nie zg??bi?em. Jest kto? w stanie kr?tkimi s?owami naprowadzi? mnie jak dzia?a taka funkcja SetPlayerGravity z jakiego? plugina od YSF?
To tylko rozszerzenie serwera, nie instaluje si? dodatkowego klienta po stronie gracza kt?ry by robi?em jakie? ReverseEnginnering na GTA SA. Tak?e albo w serwerze sampa jest opcja/zdefiniowane jakie pakiet wys?a? by ustawi? graczu grawitacj?, a nie ma native do PAWN - w co w?tpie w tak? opcj?. Albo plugin YSF wysy?a przez server sa-mp customowy pakiet z dat? tak?, jaki adres w pami?ci GTA SA u klienta zmieni? na co - czyli takie bardzo RAW podej?cie - w?tpie by tak mo?na by?o. Albo opcja trzecia - plugin YSF jako? robi tak, ?e wywo?uje SetGravity, ale wycina odbiorc?w, ?e tylko do jednego gracza - do jednego socketu a nie wszystkich. W ka?dym razie do jednego.
Wiem, ?e niepoprawnie nazywam rzeczy. M?g?by kto? prosto wyja?ni? jak to jest? Z g?ry dzi?ki.
Okruszek, no tak mo?esz zrobi? t? komend?. A zapis zale?y po prostu w jakim chcesz. Mo?esz zrobi? w dini, dfile, jak i w mysql. http://gtao.pl.com/showthread.php?t=616479 tutaj jeden przyk?ad
Witam, mam ma?e pytanko a mianowicie wiedzia?by kto? jak doda? graj?c? muzyk? przy logowaniu?? Fajnie by by?o jak jaka? z YouTube i komend? do tego ?eby muza by?a Pom??cie jak wiecie co? na ten temat Z g?ry Dzi?kuje pozdrawiam!
Witam, pisze odno?nie tworzenia TextDraw?w Wiedzia? by kto? jak edytowa? textdrawy na przyk?ad z edycji ibizy, lub zrobi? jakie? nowe ? z zabawami statystyki itd ?eby pod serwer pod??czy?. Wiem ?e mo?e by? to dziwne, ale z TD nie mia?em zbytnio do czynienia, dlatego pisze tutaj. Je?eli wiecie to prosi?bym o ma?? rade co polecacie najlepiej i jak. Z g?ry Dzi?kuje pozdrawiam