Dobra robi? sobie hud. I tutaj problem a nawet par?.
- Nie wiem jak ukry? GUI w dx.
- Kolejny to: Wiem ?e w unity takie co? by?o, Mam ten hud i robi? funkcje np: UkryjGUI, i gdy wywo?am t? funkcje do gui si? ukryje. I teraz robi? sobie panel logowania i pisze ukryjgui.GUI() i ten hud si? ukrywa. Jest takie co? w lua?
- A i chcia?bym zrobi? do?? oryginalny licznik. Jak pobiera? pr?dko?? auta?
Podpis
Aktualny najlepszy kontakt do mnie: Szydlo#8134 (Discord)
Ostatnio zmieniony przez Szydlo 2017-07-22, 16:31, w całości zmieniany 1 raz
Szydlo, s?abo zrozumia?em twoje drugie pytanie, co? tam o hudzie i jest w nim funkcja UkryjGUI wiec ona "zamyka" hud mozesz w logowaniu tak zrobic dajac tam showChat czy removeEventHandler cos tam, czy hud i logowanie to pliki w tym samym folderze?
---
@edit:
pytanie dt hudu to pokaz linijke ktora pokazuje nick gracza
1. onPlayerVehicleStartExit - robisz funkcje pod ten event <- w funkcji ma by? cancelEvent() <- to w?a?nie ta funkcja sprawi ?e nie b?dziesz m?g? wysi??? z auta
Tutaj przyk?ad z wiki, tylko zamiast wysiadania jest wsiadanie
function stopVehicleEntry ( theplayer, seat, jacked )
cancelEvent () -- stop the event from occuring
end
addEventHandler("onVehicleEnter",getRootElement(),stopVehicleEntry)
2. Albo robisz timer kt?ry co okre?lony czas sprawdza nick gracza i zapisuje go w zmiennej, albo po prostu sprawdzasz nick w evencie onClientRender.
Wada z u?yciem timera jest taka: gdy gracz zmieni nick b?dzie musial odczeka? ten czas ustalony w timerze aby zupdate'owal mu si? ten nick. Z onClientRender stanie si? to prawie ?e natychmiast
Rzeczywi?cie, m?j b??d pisa?em tego posta przed zrefreshowaniem strony wi?c my?la?em ?e jest to standardowe GUI, ale je?li s? to dx'y, to lepiej b?dzie doda? sprawdzanie nicku w funkcji kt?ra wy?wietla owe GUI.
Niestety oto ten kod nie dzia?a (Jak co? zrobi?em ca?y kod na zapinanie pas?w je?eli gracz wpisze /zp to belts = true):
function stopVehicleEntry ( theplayer, seat, jacked )
if belts == true then
cancelEvent ()
end
end
addEventHandler("onVehicleEnter",getRootElement(),stopVehicleEntry)
Podpis
Aktualny najlepszy kontakt do mnie: Szydlo#8134 (Discord)
function stopVehicleEntry ( veh, seat, plr )
if belts == true then
cancelEvent ()
end
end
addEventHandler("onVehicleStartExit",getRootElement(),stopVehicleEntry)