|
Wysłany: 2022-02-16, 11:45
|
|
thegamerq

Nick w MP: thegamerq
Piwa: 5
|
|
|
|
Cze??,
Ostatnio stworzy?em model salonu w Tierra Robada i mam pewien problem po wgraniu go na serwer. Oczywi?cie teksturki oraz kolizje sa idealnie, natomiast niekt?re elementy typu cz??? pod?ogi na 2gim pietrze czy filary s? "p?askie". Pr?bowa?em ju? kilka razy eksportowa? .dff oraz testowa?em r??ne opcje w blenderze. Problem polega na tym, ?e w dff viewerze wszystko jest dobrze, natomiast dopiero po wgraniu na serwer widoczne s? te b??dy.
-debugscript nie wykazuje nic
-fotki z blendera:
-fotki z gierki:

|
| Ostatnio zmieniony przez Dawidos. 2022-02-16, 15:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2022-02-18, 10:16
|
|
D4RK_
Programista LUA/Mapper

Nick w MP: Awakenxxx
Piwa: 151
|
|
|
|
Pr?bowa?e? w Blenderze ustawi? na filarach ?eby mia?y doubleside? W Blenderze jest taka opcja i jest podobna do tej co w Map Editorze MTA. Spr?buj nada? to na filary i mo?liwe, ?e problem b?dzie rozwi?zany. Je?eli masz ju? t? opcje na filarach to napisz mi tu, a ja spr?buje poszuka? innego rozwi?zania.
|
|
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): thegamerq |
 |
|
Wysłany: 2022-02-18, 13:44
|
|
thegamerq

Nick w MP: thegamerq
Piwa: 5
|
|
|
|
Okej, znalaz?em odpowied?. Poszpera?em troch? blenderze po twojej odpowiedzi z tym double-side i rozwi?za?em problem. Dla tych kt?rzy b?d? mieli tak? sam? sytuacj? opisz? kr?tko co trzeba zrobi?:
1. Wchodzimy w edit-mode i zaznaczamy wybrane elementy:
2. Nast?pnie przechodzimy w zak?adk? Face i klikamy Solidify Faces
3. Exportujemy .dff i gotowe !
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2022-02-18, 14:24
|