Te coorydy co si? wkleja z folderu Gta San Andreas User Files/ SAMP i to z zapisanymi coordami. Tylko czy wklei? mam te wszystkie liczby co tam s? czy co? skr?ci??
A je?eli chcia?bym doda? AddStatic PickUp to musz? usun?? t? linijk? z GameModeInit z tym Create Pick up i da? to AddStatic PickUp czy to AddStaticPickUp doda? gdzie?? Za pomoc piwka.
Potrzebujesz jedynie coord?w X, Y i Z, czyli gdy przyk?adowo w savedpositions masz:
To potrzebujesz tych warto?ci: 99.02312, 100.21431, 7.523
Statyczne pickupy s? po prostu bardziej automatyczne, funkcja nie zwraca ID, a one sobie wiruj? i gdy gracze je zbior? to z automatu dostaj? odpowiednie wynagrodzenie. Natomiast normalne pickupy, te z CreatePickup, s? zwr?cone bardziej dla programist?w, sami mo?emy wykonywa? odpowiednie dzia?ania, a funkcja zwraca ID pickupa, kt?re mo?emy potem wykorzysta?.
w jaki kierunku ma by? obr?cona np posta? stoi i patrzy si? na p??noc a druga na po?udnie czy da si? ustawi? ?e druga posta? obraca si? w kierunku tej co si? patrzy na p??noc
[ Dodano: 2014-01-11, 00:50 ]
Mam takie co? i to spe?nia moje oczekiwania ale tylko jak posta? jest skierowana na p??noc (N), a w inn? stron? ju? nie. Da si? temu jako? zaradzi? ?
O to chodzi ?e w s0beit/s0nictz jest opcja "teleport to pickup" i jak mam na ca?ej mapie z 50 prezent?w to kto? mo?e je znale?? w 2sek dzi?ki opcji w s0beitu i chcia?bym na to zabezpieczenie bo nigdzie nie mog? znale??..